Tereyağsız Muzlu Kek / Butter-free Banana Bread



İnsan diyette olunca yeni tarifler denemeye biraz çekiniyor açıkcası. Çünkü, ya hepsini ben yiyorum ya da etrafımdakilere yediriyorum. Onlar da kilo aldı, şimdi onlar da diyet yapıyor. Galiba kendimin ve insanların kilo alma sebebi benim :)

When on a diet, you hesitate to try new things. Because, either I eat them all or make people around me eat. They gained weight also, now trying to lose weight. I think I am the reason why myself and people around me put on weight.

Aslında bu tarifi yapmamın sebebi diyette olmam değil, evde tereyağ yoktu ve ben tereyağ almaya üşendim. Ayrıca dolapta iyice olgunlaşmış muz vardı. Durum hazır bu şekildeyken sağlıklı bir tarif yapayım dedim. Tereyağ, zeytinyağı vs yok, çok az esmer şeker var, yulaf var, tam buğday unu var. Yani hem yağsız hem de lif oranı yüksek tabi bir de lezzetli. O olmadan olmaz :)

Actually, the reason that I tried this recipe is not that I'm on a diet. There was no butter in the house and I was too lazy to buy one. Also there were very ripe bananas in the fridge. When the situation was just the way it was, I did a healthy recipe. No butter or olive oil, little bit of brown sugar, oatmeal and whole wheat flour. It is butter free, very high on fibrous, and of course delicious .Taste is a must.

Kahvenin yanına müthiş ama çayın yanına da olur tabi ki. 1 dilimden de zarar gelmez düşüncesindeyim. Diyet yapıyorsanız ara öğün niyetine akşam yemeğinden önce kahveyle yiyebilirsiniz daha doğrusu yiyebilirim diye düşünüyorum :)

This bread is great with coffee, but goes with tea of course. I am in the  opinion of 1 slice makes no harm. If you are on a diet, you can eat as a snack before dinner with, I mean,  I can eat :)




Malzemeler
Yarım su bardağı kaymaksız yoğurt (oda sıcaklığında)
3 adet iyice olgunlaşmış muz (Muzları soyun ve iyice ezin)
2 adet büyük yumurta
1 paket vanilin
1/2 su bardağı (100 gr) esmer şeker
1,5 (210 gr) su bardağı un (ben 1 su bardağı tam buğday unu+ yarım su bardağı beyaz un şeklinde kullandım)
1/2 (4 gr) çay kaşığı tuz
1/2 (4 gr) çay kaşığı karbonat
3/4 su bardağı (130 gr) damla çikolata
1 su bardağı (90 gr)  yulaf (Yulafları rondadan birazcık geçirmenizi tavsiye ederim, eğer keki yerken ağzınıza yulaf gelsin istemiyorsanız.)

Ingredients
1/2 cup plain greek yoghurt (room temperature)
3 very ripe bananas (peel the bananas and smash with fork)
2 large eggs (room temperature)
1 tsp vanilla extract
1/2 cup (100 grams) packed brown sugar
1 and 1/2 cup flour (210 grams) ( I used 1 cup whole wheat flour+1/2 cup regular flour)
1/2 teaspoon (4 grams) salt
1/2 teaspoon (4 grams) baking soda
3/4 cup (130 grams) dark chocolate chips
1 cup (90 grams) oatmeal (Recommend you to grind oatmeal, if you don't want to feel oatmea while eating the bread)



Fırını 180 C' ye ısıtın. Kabınızı yağlayın ve unlayın

Yoğurtu ve muzu çırpmaya başlayın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Şekeri ilave edin. Ayrı bir kapta un, tuz ve karbonatı karıştırın. Kuru karışımı yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam edin. Yulafları ve damla çikolataları ekleyin ve spatulayla karıştırın. Karışımı kaba dökün, üzerini biraz düzeltin.

Fırına verin. Kürdan batırdığınızda temiz çıkana  dek, yaklaşık 45-50 dk pişirin. Fırından çıktıktan sonra iyice  soğumasına izin verin. Kaptan çıkardıktan sonra dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun

Preheat oven to 180 C degrees. Butter and flour the pan.

Beat yoghurt and bananas. Add the eggs on at a time. Pour in sugar and keep beating. In separete bowl, mix flour,salt and baking soda. Add flour mixture into the wet ingredients. Stir in oatmeal and chocolate chips. Pour the mixture into the pan, smooth the surface a little bit.

Bake until toothpick comes out clean for about 45-50 min. Let it cool completely. Remove from the pan, slice and serve.

Bon appetit

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.