Tam buğday unlu pancake / Whole wheat pancake

Yok, olmuyor. Ben diyet yapamıyorum. Acayip taktım kafama bu konuyu. Eski zayıf, daha genç ve zarif göründüğüm günlere geri dönmek istiyorum. 34 beden olmayayım da 36-38 arasında bir yer bulsam kendime yeter. Kış bitiyor, yaz geliyor. Kıyafetlerin arkasına daha fazla saklanamam.

Nope, it's no go. I can not diet. My mind is so busy with this issue. I want to go back the old days when I was thin, looked younger and more elegant. Not 34 size, but it's enough for me to have a place between 36-38 size. Winter is ending, summer is coming. I can't hide any more behind the clothes.

Kendimce yaptığım diyetin pek faydasını gördüm diyemeyeceğim. Tek artısı daha sağlıklı tarifler keşfetmem. Bu sabah, her sabah aynı şeyi yemekten sıkılmış ben, diyetine karşı gelerek pancake yemek istedim. Dedim ki bari tam buğday unundan olsun. Sonra bu tarifi buldum.

I can't say that there was a benefit from this diet. Only advantage is to discover more healthy recipes. This morning, me who is bored of eating same things every morning, rebelled to the diet and wanted to have a pancake. I said, at least let it be with whole wheat flour. Then I found this recipe.

Tam buğdaylı olmasının yanı sıra şekersiz, ama azıcık bal var. O kadar da olsun canım, ölmeyiz herhalde dimi ? :)

Beside being whole wheat flour, it's sugarless, I mean there is little honey. It's no big deal, doesn't kill us, right ? :)


Tam buğday Unlu Pancake / Whole Wheat Pancake  (Yaklaşık 15 pancake/ Yield 15 pancakes)
- 1 su bardağı (180 gr) tam buğday unu / 1 cup (180 grams) whole wheat flour
- 200 ml süt / 200 ml milk
- 3 yumurta / 3 eggs
- 1/4 çay kaşığı (2 gr) tuz / 1/4 tsp (2 grams) salt
- 1 yemek kaşığı (20 gr) bal / 1 tbsp (20 grams) honey
- 2 çay kaşığı (8 gr) kabartma tozu / 2 tsp (8 grams) baking powder
- 1 çay kaşığı (8 gr) karbonat / 1 tsp (8 grams) baking soda
- 1/4 su bardağı (17 gr) zeytinyağı / 1/4 cup (17 grams) olive oil

Unu ve sütü blender' da pürüzsüz bir karışım olana dek karıştırın. Kalan malzemeleri de ekleyip, karıştırmaya devam edin.

Add flour and milk into the blender and blend until it smooths. Then add remaining ingredients, keep blending.



Tavayı iyice ısıtın.  Çok az zeytinyağı dökün ve peçeteyle silin. Karışımdan bir kepçe alın ve tavaya dökün. Üzeri tamamen baloncuk olana dek pişirin ve çevirin. Diğer tarafı da pişince tavadan alın. (Tava tamamen ısındıktan sonra ocağın altını birazcık kısabilirsiniz.) Meyveyle, balla vs. servis edebilirsiniz. Bon appetit :)

Heat well the pan. Pour little bit of olive oil and wipe with napkin. Take 1 scoop from the batter and pour it on the pan. Cook until the surface become bubbly and turn it around. When the other side cooks, take it out from the pan. (You can reduce the heat when the pan is completely heated.) You can serve with fruits, honey etc. Bon appetit :)



Orjinal tarif : http://tastesbetterfromscratch.com/2016/03/5-minute-whole-wheat-pancakes.html 











Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.