3 malzemeli tereyağlı kurabiye / 3 ingredient butter cookie


Çoooook uzun oldu bu sefer. Arayı fazla uzattım. Diyet bitti, siparişler, seyahat planlamaları derken çok ihmal ettim. Planlar planlar...Bu yazımda kurabiye tarifi veriyorum ama bundan sonraki yazılarım Fransa seyahatimle ilgili olacak. Eşim, annem ve kardeşim ile önce Brest' e  sonra da Paris' e gideceğiz inşallah. Fransa' daki lezzetleri özellikle pastaneleri denemek için sabırsızlanıyorum. Her bir ayrıntıyı buradan paylaşacağım. Eylül' de seyahatlere bir ara verip, ekim' de tekrar Giresun sonra da Viyana planlıyoruz. Ekim sonu verdiğim tüm kiloları geri alabilirim. Çok tehlikeli :)

It's been a very long time. I took a big break. I let the blog aside while finishing the diet, dealing with orders, planning vacations. Lots of plans... On this post, I am giving you a cookie recipe but my next posts will be about our France vacation. My husband, mom, my sister and I are going Brest first and then Paris, I hope. I can't wait to try France cuisine, especially bakeries. I will be sharing every detail. Giving a break on September, then on October we are planning to go Giresun , then Viyana. I can gain back all weight that I lost at the end of October. So dangerous :)



Hızlıca bir kurabiye tarifi veriyorum o zaman. Yapması da çabuk. 3 malzemesi var, tereyağ, un ve pudra şekeri. İsterseniz malzeme ekleyip çeşitlendirebilirsiniz. Ben vanilya, damla çikolata ve badem ekledim. Kuru meyveler, yemişler vs de ekleyebilirsiniz. Bu kurabiyenin hem yapması basit, hem de tadı muhteşem. Ağzınızda eriyor, un kurabiyesi gibi. Kapalı bir kapta 1 haftaya kadar tazeliğini korur
İşte tarif;

I am givng you a cookie recipe swiftly. Quick to do also. It has 3 ingredients, butter, flour and confectioner's sugar. You can vary by adding other ingredients. I added vanilla, chocolate chips and almond. Dried fruits,  nuts can be added also. This cookie is easy to make and tastes awesome. It melts in your mouth, keeps its freshness in airtight container about 1 week. Here is the recipe;

Tereyağlı Kurabiye (16 adet kurabiye)

113gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
1/3 su bardağı (55 gr) pudra şekeri
1 su bardağı+ 2yemek kaşığı un (158 gr) un
İsteğe bağlı vanilin, damla çikolata, prinç badem (toz olmamasına dikkat edin)
Üzerine pudra şekeri

Butter cookie (16 cookies)
1 stick (113 gr) room temperature softened butter
1/3 cup (55 gr) confectioner's sugar
1 cup plus  2 tbsp (158 gr) flour
Optional; vanilla, chocolate chips, almond (crushed, not meal)
Sprinkle with confectioner's sugar

Yapılışı

Fırını 180 C' ye ayarlayın. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, elinizde yuvarlak haline getirin, üzerine hafifçe bastırın ve tepsiye dizin. Hafif renk alana kadar pişirin. Biraz soğuması için bekletin. Servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri eleyin. Afiyet olsun...

Instructions

Preheat oven to 180 C degrees. Mix all the ingredients and knead until it becomes a dough. Make a walnut size balls, press onto it a little and place it on cooking tray. Bake until the color changes to light brown. Let it cool for a while. Place the cookies on a platter and sprinkle confectioner's sugar.
Bon appetit...






Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.