Granita


Bu aralar eşimle çok İtalya gezi programı izliyoruz ve ben her program bitişi uçak bileti bakıyorum. Muhteşem bir yer gerçekten bu İtalya. Milano' da bulunmuştum ama gerçek İtalyan lezzetleri için herkesin bilmediği yerlere, kıyılara gitmek gerekiyor. Bizim de hayalimiz bu şekilde. Umarım en yakın zamanda gideriz, bende buradan sizlere paylaşırım :) 

My husband and I are watching lots of Italy travel shows these days and when each show ends, I start looking a ticket to Italy. It is a really great place. I have been to Milano but to discover real Italian flavors, you need to go to shores or places which nobody knows. Our dreams are just the way it is. I hope we can make it happen soon, then I share it with you :)

Granita' yı yine bir gün bu programlardan birinde keşfettik. Sokakta satılıyordu. Limon suyu, buz ve şeker... Basit fakat bir o kadar da lezzetli olsa gerek diye düşündük. Artık gidince yeriz bir gün diye hayal ederken bu tarifle karşılaştım ve eşime sürpriz olarak yaptım. Neredeyse hepsini yedi, hasta olacak diye korktum. Sıcak yaz günlerinde evde yapabileceğiniz serinleten bir karışım gerçekten de. Daha önce verdiğim sorbeden büyük farkı yok. Sadece sorbenin biraz daha pürüzsüz yapısı varken, granita yerken buz kristallerini hissedebiliyorsunuz.

We discovered Granita from one of these shows. It is sold on street. Lemon juice, ice and sugar... we thought it is simple but should be delicious as well. While we were dreaming the time we would go there, I came across this recipe and made as a surprise for my husband. He almost ate it all, I worried that he was gonna be sick. On hot summer days, you can make it to freshen. There is not much difference than the sorbet recipe that I gave you before. It's just, sorbet has a smoothier texture, but when you eat granita, you can feel ice crystals.


Bu arada bir ben cahil kalmışım. Meğersem bayağı bilinen bir şeymiş bu granita. Hatta intenette başka çeşitlerini (karpuzlu, ananaslı vs...) bulabilirsiniz. Benim verdiğim tarif orijinal, klasik granita tarifi. Şeker miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Hem ekşiyi hem de tatlılığı hissetmek için tarifteki şeker miktarı tam. Ekşi olsun isterseniz şekeri azaltabilirsiniz.

By the way, I'd been clueles. To my surprise, it was very well-known thing. Also you can find other varieties (Watermelon, pineapple etc.) on Internet. This recipe is original, classic granita. You can adjust sugar amount up to you. If you want to taste both sour and sweetness, this is the right amount. You can reduce sugar to make more sour..




Malzemeler (3-4 porsiyon)
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım su bardağı (100 gr) şeker
2 su bardağı (500 ml) su
2,5 limonun suyu (100 ml)

Ingredients (3-4 portion)
1 lemon zest
1/2 cup (100 gr) sugar
2 cup (500 ml) water
2 and a half lemon juice (100 ml)

Yapılışı
Şekeri ve limon kabuğunu bir kaba koyun. Suyu tencereye döküp çok az ısıtın, kaynatmayın. Şekeri çözecek kadar olsun yeter. Su da ısınınca şekerle kabukların üzerine dökün. Şeker çözünene kadar iyice karıştırın. En son limon suyunu da ekleyip dondurucuya koyun. Her yarım saatte bir buzlanana kadar karıştırın. 3-4 saati buluyor süreç. Arada karıştırmayı unutmayın yoksa koskoca bir buz kütlesiyle karşılaşabilirsiniz. Servis sırasında üzerine limon zest ve nane koyabilirsiniz. 
Afiyet olsun :)

Instructions:
Place sugar and lemon zest in a bowl. Put the water in a pan and heat a little bit, do not boil. We just need sugar to dissolve. When the water gets warm, pour onto sugar and zest. Mix until all the sugar dissolves. Finally pour lemon juice and put it in the freezer. Stir the mixture every half hour until it gets icy. It takes 3-4 hours. Do not forget to stir otherwise you can get a big ice block at the end. You can serve with fresh mint leaves and lemon zest on top. Bon appetit :)

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.