Atina ( Athens )
Selam
Yine bir nerede ne yedim yazısıyla karşınızdayım. Gezi blogu olmaya başladım gibi hissediyorum ama ana konu yemek olduğu sürece bence sıkıntı yok :)
Geçen haftasonu Yunanistan' ın başkenti Atina' daydım. Orada bulunan bir arkadaşımıza gittik. Kendisine teşekkürlerimi bir borç bilirim, bizi çok güzel ağırladı ve çok güzel yerlere götürdü. Tatlı konusunda da anlaştığımızdan mükemmel şeyler yedik.
Öncelikle Atina tam haftasonu gezilecebilecek bir şehir. Uçuş İstanbul' dan 1 saat sürüyor. Görmeniz gereken yerler belli ve bir gün içinde bitiyor. Kültür zaten bizim kültürümüze çok benzer. Yıllarca beraber yaşamış iki milletin bu şekilde benzerlik göstermemesi şaşırtıcı olurdu zaten. Bu arada yetkililere seslenmek istiyorum, aradaki vizeleri kaldırın artık. Hiç gerek yok. Neredeyse aynı kültür, aynı tip insanlar, aynı güler yüzlülük ve aynı misafirperverlik. Komşuyu görmeye o kadar belge hazırlanmaz yahu.
Burada gezilecek yerlerin başında Acropolis (yukarıda bulunan şehir) geliyor. Şehrin bir çok yerinden görmeniz mümkün. İçerisinde bulunan Parthenon tapınağı şehrin içinde bulunan en büyük tapınak. (Bu arada 12 euro vererek toplu bir bilet alıyorsunuz ve Atina' da görülmesi gereken her yere girebiliyorsunuz.) Herodos Atticus Tiyatrosu, Erekhtheion görmeniz gereken diğer yapılardan.
Bunların dışında bizim Taksim meydanına benzeyen, Parlamento binasının olduğu Syntagma Meydanı, Monastraki Meydanı, alışveriş yapabileceğiniz Ermou Caddesi keşfedebileceğiniz yerlerden. Şehirde başta Acropolis müzesi olmak üzere başka müzeler de mevcut.
Yeterince gezdik ve acıktık. Ne yiyeceğiz ? Kebap ? Şiş ? Lokma ? Uzo ? Burada var zaten canım, kebap yemeye Atina' ya mı gideceğiz demeyin bir de buradakini deneyin. Biz güzel yapıyoruz ama onlar da yapıyorlar şimdi.
Hi
I am here again with a post about where and what I ate. I feel like this blog turning into a travel blog but I think as long as its about food, it doesnt matter :)
Last weekend, I was at Athens, capital of Greece. We went to a friend of ours. I want to thank him a lot, he hosted us so nice and took us very beautiful places. Due to getting along with dessert issue, we ate wonderful things.
Athens is a city that can be visited utterly on weekend. It takes 1 hour flight from Istanbul. You can visit all the places you should visit in one day. The culture is so similar to Turkish culture. It would be suprising not to have any similarities between two nations that had lived together for years. By the way, I am calling out to authorities, abolish the visa. There is no need. It's almost the same culture, same kind of people, same deboniarness, same hospitality. To see the neighbour, you shouldnt prepare that much documents.
We toured enough, now we are hungry. What are we gonna eat ? Kebab ? Shish ? Lokma ? Ouzo ? Dont say "We already have all of these in here,why going Athens to eat kebab?" and try. Yeah we're doing it very good but they do as well.
1.Θανάσης (Thanasis)
Geldiğimiz ilk gün kebap ve şiş yapan bu mekana geldik. Masaya önce su geldi. Çok hoşuma giden, kafeye veya restauranta gittiğimizde, hiç fark etmez, hoşgeldinizle beraber önce bir sürahi su geliyor. Musluk suyu ama tadı kötü değil. Bence çok mantıklı bir uygulama.Yoğurtlu Kebap (Yogourtloy Kebap), Kebap ve Şiş(Souvlaki) denedik, çok başarılıydı. Kebabın altına koydukları pide çok lezzetliydi. Favorimiz Yoğurtlu Kebap. Resimde gördüğünüz herşey ve 4 bira, 46 euro tuttu.
First day we arrived, we came to this place that makes kebab and shish. Bottle of water came first. I really liked that when you go to cafe or restaurant, it makes no difference, they bring you bottle of water with welcome. Its tab water but tastes fine, very wise. We tried Yogourtloy Kebab and Souvlaki. The pita that they put under the meat was very delicious. Our favourite is Yogourtloy Kebab. All the things you saw in the picture with four beers costed 46 euros.
2.LUKUMAΔES (Loukoumades)
Sıra tatlıda. Lokma Türk tatlılarından en sevdiklerimdendir. Cunda Adası Saki' de yemeniz gerekir. Bu mekanda ise lokuma yeni bir yorum katmışlar. Bizdeki gibi önce kızartıyorlar fakat şerbete atmıyorlar. İçlerine çikolata, limon, portakal kreması dolduruyorlar veya üstlerine sos döküyorlar. En meşhuru üzerine bal ve tarçın döktükleri. Biz de bunu denedik, yanına kazandibi dondurma da koydular. Yetmedi içi kremalılardan da yedik, maksat denemek olsun. Valla hepsi çok güzeldi, bayıldım. İnovatif olmuş :)
It's time for dessert. Lokma is one of my favourites of the Turkish desserts. You should eat Lokma at Saki in Cunda Island too. They have different perspective to Lokma in this place. They fry first as we do, but dont throw into sherbet. It is filled with chocolate, lemon, orange cream or with sauce on top. The most famous one with honey and cinnamon on top. We tried this one,they put kazandibi ice cream on the sidde. It wasn't enough so we had that filled with cream ones. Purpose was tasting of course. They were all great, I loved it. It was very innovaative :)
3.ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ "4 ΑΔΕΛΦΙΑ
Atina' dan trene binip mikrolimano bölgesine gelebilirsiniz. Adından anlaşılacağı üzere burada küçük bir liman bulunuyor ve kıyısında sıralanmış restaurantlar var. Yunanistan' a gelmişken taze deniz mahsüllerini tadmak gerekir. Gözümüze kestirdiğimiz bir restauranta girdik ve sonuçtan çok memnun kaldık. Yediğimiz her şey çok güzeldi. Kızarmış ekmek geldi öncelikle, üzerine zeytinyağı, tuz, kekik dökülmüş, Aman allahım 5 er dilim yedik daha yemeğe başlamadan. Zeytinyağı muhteşemdi, buralara kadar gelirseniz bir şişe zeytinyağı evinize götürmeyi unutmayınız. Ahtapot, bebek kalamar, feta peynirli karides güveç, ızgara feta peyniri, yunan salatası bizim deneyip pişman olmadıklarımız. Tabi balığın en yakın arkadaşı rakıyı, Yunanistan' daki haliyle uzoyu içmemek olmaz. Girerken bize 1 şişe (200 ml) uzonun ikramları olduğunu söylediler. Aklınızda bulunsun :) 2 şişe uzoyla beraber yediklerimiz 65 euro tuttu.
You can take the train from Athens and arrive Microlimano area. There is a little port here and lots of restaurant lining through the port. It needs to be eaten fresh seafood when you are in Greece. We chose one restaurant and we were satisfied with the result. Everything we taste were great. Grilled bread came first with olive oil, salt, thyme. Oh my god, we ate 5 slice each before even starting the meal. Olive oil was awesome, if you come here, you should take at least one bottle of olive oil with you. Octopus, squids, shrimp stew with feta cheese, grilled feta cheese, greek salad are the ones that we tried and didnt regret, Rakı, best friend of fish, as is in Greece called ouzo, has to be drinken with these. They said 1 bottle of ouzo (200 ml) is on the house. Keep that in mind. With 2 bottles of ouzo, it costed 65 euros.
4.ΖΕΜΠΕΡΕΚΙ
Seyahatimiz boyunca en memnun kaldığımız yerlerden biri. Taverna, ama o tabak kırdıklarımızdan değil daha çok meyhane havası var. Otantik bir yer. Çalışanları aşırı güleryüzlü, mutlu. İkramlardan ödeyecek bir şey kalmıyor nerdeyse. Şöyle söyleyeyim, nargile ikram, tatlı ikram (resimde gördüğünüz), 1 şişe uzo ikram, daha ne olsun. Muhteşem bir rose şarapları var, bayıldım. Şarabın daha etkisi geçmeden ikram tatlıları geldi. Pamuk şeker ve lokma. İnanamadım.Yediğimiz her şeye bayıldık. Tek sıkıntı 1-2 gün önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor, aksi halde yer bulamazsınız. Çok da hesaplı ( tabi çoğu şey ikram olunca). Salata, bir kaç ana yemek, en az dört şişe uzo. 1 lt şarap 66 euro tuttu. Mutlaka gidin, mutlaka.
This place is one of the our favourites during our vacation. Its a tavern, but not the ones you break plates, kind of ginmill, very otantic. The staff were smiling, happy, Due to the treats, there is not so much to pay. Its like, 1 bottle of ouzo, shisha(hooka), dessert were on the house. They have also great rose wine, loved it. I was still having the wine effect, then the desserts came. Cotton candy and lokma. I couldnt believe it. We loved everything. Only problem is you need to make a reservation before 1-2 days, otherwise you cant find a place. Also very economical. Salad, couple of main courses, at least 4 bottles of ouzo, 1 lt wine costed 66 euros. Definitely try, definitely.
Yine bir nerede ne yedim yazısıyla karşınızdayım. Gezi blogu olmaya başladım gibi hissediyorum ama ana konu yemek olduğu sürece bence sıkıntı yok :)
Geçen haftasonu Yunanistan' ın başkenti Atina' daydım. Orada bulunan bir arkadaşımıza gittik. Kendisine teşekkürlerimi bir borç bilirim, bizi çok güzel ağırladı ve çok güzel yerlere götürdü. Tatlı konusunda da anlaştığımızdan mükemmel şeyler yedik.
Öncelikle Atina tam haftasonu gezilecebilecek bir şehir. Uçuş İstanbul' dan 1 saat sürüyor. Görmeniz gereken yerler belli ve bir gün içinde bitiyor. Kültür zaten bizim kültürümüze çok benzer. Yıllarca beraber yaşamış iki milletin bu şekilde benzerlik göstermemesi şaşırtıcı olurdu zaten. Bu arada yetkililere seslenmek istiyorum, aradaki vizeleri kaldırın artık. Hiç gerek yok. Neredeyse aynı kültür, aynı tip insanlar, aynı güler yüzlülük ve aynı misafirperverlik. Komşuyu görmeye o kadar belge hazırlanmaz yahu.
Burada gezilecek yerlerin başında Acropolis (yukarıda bulunan şehir) geliyor. Şehrin bir çok yerinden görmeniz mümkün. İçerisinde bulunan Parthenon tapınağı şehrin içinde bulunan en büyük tapınak. (Bu arada 12 euro vererek toplu bir bilet alıyorsunuz ve Atina' da görülmesi gereken her yere girebiliyorsunuz.) Herodos Atticus Tiyatrosu, Erekhtheion görmeniz gereken diğer yapılardan.
Bunların dışında bizim Taksim meydanına benzeyen, Parlamento binasının olduğu Syntagma Meydanı, Monastraki Meydanı, alışveriş yapabileceğiniz Ermou Caddesi keşfedebileceğiniz yerlerden. Şehirde başta Acropolis müzesi olmak üzere başka müzeler de mevcut.
Yeterince gezdik ve acıktık. Ne yiyeceğiz ? Kebap ? Şiş ? Lokma ? Uzo ? Burada var zaten canım, kebap yemeye Atina' ya mı gideceğiz demeyin bir de buradakini deneyin. Biz güzel yapıyoruz ama onlar da yapıyorlar şimdi.
Hi
I am here again with a post about where and what I ate. I feel like this blog turning into a travel blog but I think as long as its about food, it doesnt matter :)
Last weekend, I was at Athens, capital of Greece. We went to a friend of ours. I want to thank him a lot, he hosted us so nice and took us very beautiful places. Due to getting along with dessert issue, we ate wonderful things.
Athens is a city that can be visited utterly on weekend. It takes 1 hour flight from Istanbul. You can visit all the places you should visit in one day. The culture is so similar to Turkish culture. It would be suprising not to have any similarities between two nations that had lived together for years. By the way, I am calling out to authorities, abolish the visa. There is no need. It's almost the same culture, same kind of people, same deboniarness, same hospitality. To see the neighbour, you shouldnt prepare that much documents.
Acropolis (overhead city) is the most important thing to visit in Athens. You can see it from a lot places of the city . Inside the Acropolis, Parthenon Temple is the biggest temple in the city. (By the way, you can get 12 euro ticket to visit all the places that you should see in Athens). Herodos Atticus Theathre, Erekhtheion are the other places you can visit.
Beside these, there are Syntagma Square, looks like the Taksim Square, where The Statehouse place in, Monastraki Square,Ermou Street where you can shop. Acropolis Museum in particular, there are other museums in the city.
We toured enough, now we are hungry. What are we gonna eat ? Kebab ? Shish ? Lokma ? Ouzo ? Dont say "We already have all of these in here,why going Athens to eat kebab?" and try. Yeah we're doing it very good but they do as well.
Geldiğimiz ilk gün kebap ve şiş yapan bu mekana geldik. Masaya önce su geldi. Çok hoşuma giden, kafeye veya restauranta gittiğimizde, hiç fark etmez, hoşgeldinizle beraber önce bir sürahi su geliyor. Musluk suyu ama tadı kötü değil. Bence çok mantıklı bir uygulama.Yoğurtlu Kebap (Yogourtloy Kebap), Kebap ve Şiş(Souvlaki) denedik, çok başarılıydı. Kebabın altına koydukları pide çok lezzetliydi. Favorimiz Yoğurtlu Kebap. Resimde gördüğünüz herşey ve 4 bira, 46 euro tuttu.
First day we arrived, we came to this place that makes kebab and shish. Bottle of water came first. I really liked that when you go to cafe or restaurant, it makes no difference, they bring you bottle of water with welcome. Its tab water but tastes fine, very wise. We tried Yogourtloy Kebab and Souvlaki. The pita that they put under the meat was very delicious. Our favourite is Yogourtloy Kebab. All the things you saw in the picture with four beers costed 46 euros.
2.LUKUMAΔES (Loukoumades)
Sıra tatlıda. Lokma Türk tatlılarından en sevdiklerimdendir. Cunda Adası Saki' de yemeniz gerekir. Bu mekanda ise lokuma yeni bir yorum katmışlar. Bizdeki gibi önce kızartıyorlar fakat şerbete atmıyorlar. İçlerine çikolata, limon, portakal kreması dolduruyorlar veya üstlerine sos döküyorlar. En meşhuru üzerine bal ve tarçın döktükleri. Biz de bunu denedik, yanına kazandibi dondurma da koydular. Yetmedi içi kremalılardan da yedik, maksat denemek olsun. Valla hepsi çok güzeldi, bayıldım. İnovatif olmuş :)
It's time for dessert. Lokma is one of my favourites of the Turkish desserts. You should eat Lokma at Saki in Cunda Island too. They have different perspective to Lokma in this place. They fry first as we do, but dont throw into sherbet. It is filled with chocolate, lemon, orange cream or with sauce on top. The most famous one with honey and cinnamon on top. We tried this one,they put kazandibi ice cream on the sidde. It wasn't enough so we had that filled with cream ones. Purpose was tasting of course. They were all great, I loved it. It was very innovaative :)
3.ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ "4 ΑΔΕΛΦΙΑ
Atina' dan trene binip mikrolimano bölgesine gelebilirsiniz. Adından anlaşılacağı üzere burada küçük bir liman bulunuyor ve kıyısında sıralanmış restaurantlar var. Yunanistan' a gelmişken taze deniz mahsüllerini tadmak gerekir. Gözümüze kestirdiğimiz bir restauranta girdik ve sonuçtan çok memnun kaldık. Yediğimiz her şey çok güzeldi. Kızarmış ekmek geldi öncelikle, üzerine zeytinyağı, tuz, kekik dökülmüş, Aman allahım 5 er dilim yedik daha yemeğe başlamadan. Zeytinyağı muhteşemdi, buralara kadar gelirseniz bir şişe zeytinyağı evinize götürmeyi unutmayınız. Ahtapot, bebek kalamar, feta peynirli karides güveç, ızgara feta peyniri, yunan salatası bizim deneyip pişman olmadıklarımız. Tabi balığın en yakın arkadaşı rakıyı, Yunanistan' daki haliyle uzoyu içmemek olmaz. Girerken bize 1 şişe (200 ml) uzonun ikramları olduğunu söylediler. Aklınızda bulunsun :) 2 şişe uzoyla beraber yediklerimiz 65 euro tuttu.
You can take the train from Athens and arrive Microlimano area. There is a little port here and lots of restaurant lining through the port. It needs to be eaten fresh seafood when you are in Greece. We chose one restaurant and we were satisfied with the result. Everything we taste were great. Grilled bread came first with olive oil, salt, thyme. Oh my god, we ate 5 slice each before even starting the meal. Olive oil was awesome, if you come here, you should take at least one bottle of olive oil with you. Octopus, squids, shrimp stew with feta cheese, grilled feta cheese, greek salad are the ones that we tried and didnt regret, Rakı, best friend of fish, as is in Greece called ouzo, has to be drinken with these. They said 1 bottle of ouzo (200 ml) is on the house. Keep that in mind. With 2 bottles of ouzo, it costed 65 euros.
Seyahatimiz boyunca en memnun kaldığımız yerlerden biri. Taverna, ama o tabak kırdıklarımızdan değil daha çok meyhane havası var. Otantik bir yer. Çalışanları aşırı güleryüzlü, mutlu. İkramlardan ödeyecek bir şey kalmıyor nerdeyse. Şöyle söyleyeyim, nargile ikram, tatlı ikram (resimde gördüğünüz), 1 şişe uzo ikram, daha ne olsun. Muhteşem bir rose şarapları var, bayıldım. Şarabın daha etkisi geçmeden ikram tatlıları geldi. Pamuk şeker ve lokma. İnanamadım.Yediğimiz her şeye bayıldık. Tek sıkıntı 1-2 gün önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor, aksi halde yer bulamazsınız. Çok da hesaplı ( tabi çoğu şey ikram olunca). Salata, bir kaç ana yemek, en az dört şişe uzo. 1 lt şarap 66 euro tuttu. Mutlaka gidin, mutlaka.
This place is one of the our favourites during our vacation. Its a tavern, but not the ones you break plates, kind of ginmill, very otantic. The staff were smiling, happy, Due to the treats, there is not so much to pay. Its like, 1 bottle of ouzo, shisha(hooka), dessert were on the house. They have also great rose wine, loved it. I was still having the wine effect, then the desserts came. Cotton candy and lokma. I couldnt believe it. We loved everything. Only problem is you need to make a reservation before 1-2 days, otherwise you cant find a place. Also very economical. Salad, couple of main courses, at least 4 bottles of ouzo, 1 lt wine costed 66 euros. Definitely try, definitely.
Hiç yorum yok: