Frambuaz-Böğürtlen Sorbe / Raspberry-Blackberry Sorbet

Havalar ısınıyor, bu da demek oluyor ki dondurmayı artık rahat rahat yiyebiliriz. Maalesef ki ben diyetteyim, öyle kremalı, hazır dondurmalar yiyemem, meyvelileri tercih etmem lazım. Hazır paket dondurmaları da pek sevmem bu nedenle Caddebostan' da bulunan Girandola' ya gidince gözüm dönüyor. Gerçekten de çok başarılılar. Oreolusu benim favorim, yalancı mojitolusu eşimin. Denemeyenler mutlaka denesin.

The weather is warming up which means we can eat ice-cream without a doubt. Unfortunately I am on diet, I can't eat creamy, packed ice-creams. need to prefer fruity ones. I am not a fan of packed ice-cream thats why whenever I visit Girandola at Caddebostan, I lose consciousness. They are really great. My favourite is with Oreo flavoured, my husbands is mojito flavoured. Try absolutely.

Bugün de evde canımız dondurma çekince, ne zamandır yapmak istediğim bir sorbe tarifi vardı, hemen yaptım. İçinde şeker, şurup gibi katkılar yok, tamamen doğal. 3 basit malzemesi var. Dondurulmuş frambuaz/böğürtlen, limon suyu, portakal suyu. Çilek de kullanabilirsiniz, donuk olması gerekiyor sadece.Tabi bir de mutfak robotuna ihtiyacınız var.

And today we craved some ice-cream, then there was a recipe that I wanted to try for a long time and I did right away. There is no additives such as sugar or syrup, all natural. It has 3 simple ingredients, frozen raspberry/blackberry, orange and lemon juice. You can use strawberry also, only it has to be frozen. Of course you need a blender too.




Malzemeler
225 gr donuk frambuaz+böğürtlen ( Hangisini daha çok seviyorsanız, ondan fazla koyun)
7 yemek kaşığı portakal suyu
2-3 yemek kaşığı limon suyu

Ingredients
225 gr (8 oz) frozen raspberry+blackberry ( Put more of which you like )
7 tbsp orange juice
2-3 tbsp lemon juice


Yapılışı
Buzluktan çıkardığınız meyveleri çok az çözünmeleri için oda sıcaklığında 5-10 bekletin. Sonra blender a koyun. Üzerine portakal ve limon sularını yavaş yavaş ekleyin. Bir yandan da tadına bakarak, ekşi veya tatlı olarak isteğinize göre ayarlayın. Tim malzemeleri blend ettikten sonra sorbeniz hazır. Eğer biraz sıvı olduysa kapaklı bir kaba koyun ve azıcık donması için buzlukta bekletin. Afiyet olsun :)

Instructions
Take the fruits out of the freezer and let them to thaw for 5-10 min. The put them into blender. Add slowly orange and lemon juice by blending in the meantime. Taste while adding the juice and arrange it to your desire, like sweet or sour. When you blend all the ingredients, your sorbet is ready. If it is too soft and liquid, put it in a container and let it wait in freezer to set. Bon appetit :)

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.