Limon kreması / Lemon curd

Bugünki tarifim limon severlere... Ben pek limondan hoşlanmam açıkcası, ekşi sevmem aslında ama limon şekerle birleştiği zaman ortaya muhteşem lezzetler çıkıyor. Limonlu cheesecake gibi mesela. Limon kreması da bunlardan biri. Bu kremayı her türlü tatlınızın üstüne sos olarak, keklerinizin içine dolgu olarak kullanabilirsiniz. Hatta reçel gibi ekmeğe sürüp bile yiyebilirsiniz :) Buzdolabında 2-3 gün hava almaz bir kapta saklayabilirsiniz. Kremayı hazırlayıp, birkaç saat buzdolabında soğumasını bekledikten sonra dileğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Today's recipe is for lemon lovers. Actually I am not a big fan of lemon, especially sourish but when lemon and sugar come together, they become something great. Like lemon cheesecake. Lemon curd is one of them. You can use this curd as a sauce on desserts or as a filling for cakes. You can even put on bread like a jam :) Also can be stored in airtight container up to 2-3 days in fridge. You should wait couple of hours to let it cool in fridge before using.



Malzemeler
5 adet yumurta sarısı
200 gr (1 su bardağı) toz şeker
4 limonun kabuğu
80 ml (1/3 su bardağı) limon suyu
112 gr (1/2 su bardağı) soğuk tereyağı

Ingredients
5 egg yolks
200 grams (1 cup) granulated sugar
4 lemon zested
80 ml (1/3 cup) lemon juice
112 grams (1/2 cup) butter, cold

Yapılışı
Yumurta sarılarını ısıya dayanıklı bir kabın içine alın. Üzerine şekeri ekleyip, çırpmaya başlayın. Tencerenin içine bir miktar su koyun ve ocağın üstüne alıp, kaynatın. Kabı tencerenin üzerine alın( Bu noktada önemli olan kabın tencerenin içindeki suya değmemesi.). Yumurta ile şekeri çırparken içine limon zest ve limon suyunu ekleyin. Karışım kıvam alana dek (koyulaşana kadar) karıştırmaya devam edin. Sonra tencerenin üzerinden kaldırın. Tereyağını küçük küpler şeklinde doğrayın ve yavaş yavaş  ekleyin. Bütün tereyağlar eriyene kadar çırpmaya devam edin ve buzdolabına koyun. Tamamen soğuduktan sonra kremanız hazır.Afiyet olsun !

Instructions
Place egg yolks in a heat resisting bowl. Add sugar and begin whisking. In a small sauce pan, pour some water and let it bring to simmer. Put bowl onto pan(At this point, it is important that the bowl doesn't touch the water).While whisking egg yolks and sugar, add zest and juice. Keep whisking until the mixture thickens. Remove from the heat. Slice the butter into small pieces and add slowly. Whisk until all the butter melts,then put the mixture in fridge. Lemon curd is ready when it is completely cooled. Bon appetit!

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.