2 kişilik sufle /Souffle for two

Dışarıda çok güzel kar yağıyor. Hava böyle olunca ben de herkes gibi evde oturmayı ve kilo almayı çok seviyorum :) Film, dizi izlerken sürekli ne yesek sorusunu soruyoruz kendimize, çok eğlenceli. Cevap da genellikle kalorili şeyler oluyor. Mesela sabah pişi yaptık yedik, sanki dün akşam sufleleri götüren biz değildik. Eşim de öğrendi artık sufle malzemelerini, dolabı açıp kontrol ediyor eve gelince. Sonra da "bi sufle mi yapsan" diye soruyor. Tatlı teklifine hiç hayır diyemeyen ben ise hiç üşenmeyip kalkıp yapıyorum. Cuma akşamı kardan dolayı evde kalmış olarak dün de aynı sahneyi yaşadık.

There is snowing outside. I love being at home and gaining weight at this kind of weather :) We constantly ask the question "what should we eat" to each other, it's so much fun. The answer is usually "high-calorie foods". For example we had fried dough (traditionally called "pişi"), like we didn't have souffle yesterday evening. Now my husband has learnt the ingredients, when he comes to home, he checks the fridge, then he asks "why don't you make a souffle". I who cant say no to a dessert offer, without a consideration, make it. We lived the same scene last night when we  were at home at Friday evening because of the weather.



Sürekli aynı tarifi yapıyorum ve hiç şaşmıyor. Fakat reçeteyi her ne kadar yarıya indirsem de yapmam gerekenden fazla çıkıyordu. Bense ertesi güne kalmasını istemiyordum çünkü evde böyle şeylerin kalması çok tehlikeli. Yiyelim o akşam bitsin gitsin, bir kere yapalım o yanlışı, bir kez pişman olalım :) O nedenle tarifi azalta azalta 2 kişiye kadar düşürdüm. Siz kaç kişiyseniz evde istediğiniz gibi fazlalaştırabilirsiniz. Bu sufle tarifinin diğer güzelliği ise, alüminyum sufle veya krem karamel kaplarına koyup pişirmeden derin dondurucuda 1 aya kadar saklayabilirsiniz. Buzdolabında ise 3-4 gün saklanabilir.

I constantly make the same recipe and it never surprises me. However I cut in half the recipe, it was coming off more than I needed. I didnt want it to be left over because it is very dangerous to have this kind of things at your fridge. We should eat,make mistake and regret only one time:) Thats why I downscaled the recipe for two people. You can increase the recipe for your number of people. Other good thing is, you can store the uncooked mixture into aliminum souffle or creme caramel molds up to 1 month in the freezer. Also it can be stored at the fridge for 3-4 days.

Tabi bu arada bu işin eğitimini almış biri olarak, verdiğim tarifin orjinal sufle tarifi değil, aslında volkano olduğunu söylemem lazım. Sufle yumurta beyazının kabartılmasıyla yapılıyor. Çoğu kafe ve restaurantlarda sufle diye yediğimiz şey gerçekte volkano. Ben de bugün size aslında volkano tarifi verdim. O zaman tarife geçiyorum.

By the way, as a pastry educated person, I should say this is not original souffle recipe, actually it is volcano. Souffle is made by whisking egg whites. Volkano is what we eat mostly at restaurants and cafes. I gave you the recipe for volcano. Now I proceeding to it...



2 kişilik çikolatalı sufle
60 gr (4 yemek kaşığı) tereyağ
60 gr bitter çikolata (Kare çikolataların 4te 3ü kadarı)
1 bütün yumurta
1 yumurta sarısı
30 gr (2,5 yemek kaşığı)  toz şeker
20 gr (2 yemek kaşığı) un

Souffle for two
60 grams ( 4 tbsp)  of butter
60 grams of dark chocolate
1 whole egg
1 egg yolk
30 grams (2+1/2 tbsp) sugar
20 grams (2 tbsp) flour

Tereyağını eritin, dikkat edin kızmasın. sıcakken çikolataları içine ekleyin ve eritin. Diğer bir kapta yumurtaları ve şekeri çırpın. İçine tereyağlı çikolata karışımını ekleyin ve karıştırın. En son unu ekleyip karıştırdıktan sonra kaplara boşaltın. Önceden ısıtılmış 200C fanlı fırında tam "9" dk pişirin. Yanına dondurma,krema,pudra şekeri veya meyve ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun :)

Melt the butter, while it is still hot, add the chocolate. In a medium bowl whisk the eggs and sugar. Add chocolate-butter mixture into the egg mixture. Mix in flour. Bake at 200C (390F) in preheated oven for exactly "9" min. You can serve with ice-cream, cream, powdered sugar or fruits. Bon appetit :)




Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.