Christmas cookies

Öyle oldu böyle oldu derken, bir türlü fırsat bulamadım yazmaya. Benim için hareketli geçen bir iki hafta oldu. Neyse ki her şey yolunda :)

Konumuza dönelim. Ylın bu zamanlarını çok severim. Her yer ışıklandırılmış, rengarenk... Sonra o müzikler... Bu ruhu seviyorum ve yaptığım ilk iş christmasla ilgili yiyecekler hazırlamak oluyor. Yaparken de yerken de çok eğleniyorum. 

Öncelikle kurabiyeler geliyor, sonra başka tatlılar vs. Şimdilik sadece kurabiyelerim hazır. Bir kısmını klasik sable hamurundan yaptım. Diğerleri ise gingerbread cookie dediğimiz zencefilli, tarçınlı, karanfilli kurabiyeler. Bu kurabiyeleri fırından çıkardığınızda muhteşem kokuyorlar ve bu koku tüm odayı sarıyor.

Süsleme kısmında ise ben icing kullanıyorum. Yumurta beyazının pudra şekeriyle çırpılıp renklendirilmesiyle elde ediliyor. Ben hiçbir zaman şeker hamuru kullanmıyorum, çünkü sağlık açısından son derece zararlı olan glikoz içeriyorlar. Aynı zamanda kapladığı ürünün asıl lezzeti gölgeliyorlar. Ben her zaman lezzetten yanayım, görüntü ikinci sırada geliyor. 

Size hemen bir icing tarifi vereyim o zaman. 

1 yumurta beyazı
200 gr pudra şekeri
1 tutam tuz veya 3-4 damla limon suyu

Icing in kıvamı kullanacağınız yere göre önemli. Çizgiler veya çerçeve çizecekseniz daha yoğun kıvamlı bir icing olmalı. Kıvamı yoğunlaştırmak için pudra şekeri ilavesi yapabilirsiniz. Eğer bir alan dolduracaksanız daha akışkan bir kıvam olmalı. Bunun için de birkaç damla su ilave ederek kıvamı açabilirsiniz. Ben genellikle en yoğun kıvamı elde ederek işe başlarım, bu şekilde daha kolay oluyor. Sonra da renklendirmesi size kalmış. Küçük bir öneri daha. Eğer sıvı gıda boyası kullanıyorsanız, kıvamı bozmamak için, her boya katışınızda biraz da pudra şekeri katmanızda fayda var.

Bunlar da benim bu sene yaptıklarım, size ilham verirler belki :) 
Görüşmek üzere ...
Instagram.com/tugcit

While this and that happened, I had never find a chance to write. It was very busy two weeks for me. Thankfully everything is ok :)

Lets come back to subject. I love this time of the year. Everywhere is lightened, colorful... Then the musics. I love this spirit and first thing I do is making treats abour christmas. I am having fun both eating and making.

First cookies and other desserts etc. For now,only the cookies are ready. One part of them from classic sable dough. The others are gingerbread cookies with ginger, cinnamon and clove. When you put out these cookies from the oven, it smells really god and this smell fills up the room. 

When it comes decoration, I use icing. It is made from egg whites whisked with powdered sugar. I never use sugar coating, because it's very unhealthy and contains glucose. Also it overshades the taste. I am always in favor of the taste, image comes second.

I give a icing recipe then,

1 egg white
200 grams powdered sugar
1 pinch salt or 3-4 drops lemon juice

Consistency of the icing is importang depending on where you will use. If you going to draw lines or frames, the icing should be thick. To thicken the icing, you can add more powdered sugar. On the other hand, if you fill a space, the icing should have fluid consistency. In order to make this you can add a little bit of water. I usually start with most dense consistency, it is more easy this way. Then coloring is up to you. There is one more tip. If you use liquid coloring, not to ruin the consistency, everytime you add coloring, you should add powdered sugar.

These are the cookies I made this year,maybe it gives you an inspiration :)
See you soon...
instagram/tugcit





Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.