İyi seneler- Happy new year (ev yapımı sangria-homemade sangria)

Yeni yıl geldi sonunda. 2016 nın herkese önce sağlık,huzur,mutluluk sonra da aşk ve para getirmesini diliyorum. 
Yılbaşı partileri benim için arkadaşlarımla sevdiklerimle birlikte evde geçirdiğim, bol yemeli içmeli bir organizasyon olmuştur. Bu sene de aynısı oldu. Arkadaşlarımızı eve davet ettik, yedik içtk sohbet ettik. Açıkcası yemek bölümünde pek uğraşmadım, tatlı kısmı ise yine de şekil olarak kötü ama tad olarak efsane bir kütük pastaydı. Maalesef kendisini paylaşamayacağım. Zaten gecenin yıldızı sangriaydı. Barcelona'ya gittiğimde ( en yakın Zaman'da orada ne yedim, nereleri öneririm paylaşacağım) içtiğim ve çok beğendiğim İspanyol'larım meşhur içkisi sangria gerçekten de şarap sevenlerin favorisi. Ben de evde denedim ve gayet başarılı oldu. Size de tarifini veriyorum. Mutlaka denemelisiniz.
1 portakal
1 limon
1 lime
375 ml rom
Yarım su bardağı (100 gr) toz şeker
250 ml portakal suyu
750 ml kırmızı şarap 

Limonu,portakalı,lime ı ince dilimler halinde kesin. Üzerine şeker ve romu ekleyin,karıştırın. 2 saat buzdolabında bekletin. Sonra tahta kaşıkla meyveleri hafif hafif ezerek aromalarının çıkmasını sağlayın. Portakal suyunu ve kırmızı şarabı ekleyin karıştırın. Servise hazır :)


Its been new year. I wish 2016 brings firstly health, peace, happiness then love and money to everyone.
To me, new year parties has always been a party which I spend with my friends, loved ones with good food and drinks. This year happened exactly like this. Ee invited our friends to our home and we drank,ate and chatted. Actually I did not  
work hard at dinner part. Dessert was bad as shape but it was a delicious yule log cake. Unfortunately I cant share that. The star of the night was sangria anyway. Sangria is famous Spanish cocktail which I has drank and loved when I went to Barcelona (I will share what I ate, which places I recommend very soon) and is favourite of wine lovers. I tried at home and it worked out very good. I give you the recipe. You should really try.

1 orange
1 lemon 
1 lime 
375 ml rom 
1/2 cup (100 gr) sugar
250 ml orange juice 
750 ml red wine 

Slice lemon, orange and lime into thin rounds. Pour in sugar and rom, mix. Chill in refrigerator for two hours. Then crush the fruits lightly with a wooden spoon to develop the flavors. Pour in wine and orange juice. Its ready to serve :)





Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.