Chocolate Chip Cookie

Selam

Araları biraz uzun tuttuğumun farkındayım, inanın ben de hoşlanmıyorum bu durumdan :( Bir yandan da kendi markam için uğraşıyorum. Umuyorum en yakın zamanda güzel bir başlangıç yapacağım. Haberini de sizlerle paylaşırım :)

Bu yazımda sizlere nefis bir chocolate chip cookie tarifi vereceğim. Adını neden ingilizce söylüyorsun derseniz, çünkü vatanı Amerika.Bize ait bir şey değil. Damla çikolatalı kurabiye olarak çevirirsek yanlış olur. Çünkü 'cookie' mantığı ve yapısı biraz özel. Genellikle yumuşamış tereyağı ve esmer şeker+toz şeker çırpılarak yapılıyor. Yumurta ve vanilin eklemesinden sonra istediğiniz gibi şekillendirebiliyorsunuz. Yulaflı, fındıklı, fıstıklı, kuru meyveli yapabilirsiniz. Önemli olan dışının kıtır kıtır içinin ise yumuşak olması. Bunun için fırından çıkarırken dikkat edilmesi gereken, çevresinin pişmiş, ortasının ise yumuşak (pişmemiş gibi) olmasıdır. Fırından çıkardıktan sonra 5 dk kadar soğumasını bekliyoruz. Sonra fırın telinin üstüne yerleştirip tamamen soğutuyoruz. Bu tarz noktalara dikkat ederseniz sonuç kesinlikle mükemmel olacaktır. Bir tüyo daha, hamuru pişirmeden buzdolabında 3 gün saklayabilirsiniz. Sadece pişirmeden 20-25 dk önce buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.İşte tarif;

Chocolate Chip Cookie (Yaklaşık 18 tane cookie)
170 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
170 gr esmer şeker
113 gr toz şeker
1 paket vanilin
1 bütün yumurta+1 yumurta sarısı
225 gr un
1 paket kabartma tozu
5 gr tuz
125 gr damla çikolata

Yapılışı
-Fırını 150 C'ye getirin. El mikseri ile veya mutfak robotunun palet ucuyla, tereyağını ve şekerleri rengi açılıncaya kadar çırpın. Vanilyayı ve yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. 
-Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, tuzu karıştırın. Bu un karışımını tereyağ karışımına bir kaç seferde ekleyip çırpın. Fakat fazla çırpmayın, homojen olunca durun.
-En son damla çikolatalarını spatulayla ekleyip karıştırın.
-Hamuru yaklaşık 30 dk buzdolabında dinlendirin.
-Buzdolabından çıkardıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin üzerine yerleştirin ve çok hafif olmak koşuluyla bastırın. Aralarda boşluk kalmasına dikkat edin çünkü cookie'ler fırında yayılacaktır.
-150 C' de 12-15 dk  kenarları kahverengi oluncaya kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra 5 dk tepside. sonra 5 dk da telin üzerinde soğutmaya devam edin.

Afiyet olsun :)


Hi,

I know that I am giving long breaks. believe me,I don't like it either :( In the meantime, I am trying for my own brand. Hoping to give good start very soon. I will be sharing with you the news :)

On this post, I am giving you a delicious chocolate chip cookie recipe. Its origin is America. Usually starts with beating butter with  sugars, then add eggs and vanilla and keep beating, After that you can vary with whatever you want like oatmeal, hazelnut, peanut and dried fruits. Its important to have crispy outside, chewy inside. To achieve that when you take it out from the oven, it should be cooked  outside, soft( like uncooked) inside. You should wait 5 min. after you take it out from the oven, then put them on wire rack and cool completely. When you pay attention to this points, the result will be perfect for sure. One more tip, you can store  the cookie dough up to 3 days in fridge. Just take it out from the fridge  20-25 min before to come to room temperature. Here is the recipe;

Chocolate Chip Cookie (Yield:About 18 cookies)
170 gr softened butter at room temperature
170 gr brown sugar
113 gr granulated sugar
2 gr vanilla
1 whole egg plus 1 egg yolk
225 gr flour
10 gr baking powder
5 gr salt
125 gr chocolate chips

Instructions
-Preheat oven to 150 C degrees. Using the paddle attachment or hand mixer, beat butter and sugars until the colour lightened. Add eggs and vanilla and keep beating.
-Combine flour, salt, baking powder in a separate bowl. Beat in the butter mixture slowly. Do not over mix, stop when it is homogeneous 
- Stir in chocolate chips with spatula.
- Rest the dough in the fridge for 30 min. 
-Take it out from the fridge, make a walnut size balls. Place it on the cookie sheet laid baking tray and press a little bit. Make sure there are spaces between the cookies because they will spread in the oven.
-Bake at 150 C degrees for 12-15 min until the edges are browned. Let it cool at baking tray for 5 min, then at wire rack another 5 min.

Bon appetit :)


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.